Even een berichtje tussendoor.
Super bedankt allemaal voor jullie reactie op mijn vorige kaartje, en natuurlijk ook voor alle tips.
Helaas is het hierna ook wat stil geworden rondom mijn creaties, en reacties.
Op dit moment gaan we even een hele lastige periode door. 2015 is tot nu toe nog niet echt ons jaar geweest.
Halverwege januari werd mijn paps getroffen door een Tia, door het kordaat optreden van mijn broertje is de schade hiervan gelukkig minimaal gebleven. Uit de scans die ze in Weert hebben gemaakt bleek dat er een vernauwing zat in de hals, dus pap is diezelfde avond nog naar Maastricht gebracht waar ze een stent hebben geplaatst. Vervolgens herstelt hij zo goed dat hij naar een paar dagen weer terug mag naar Weert. Hier willen ze graag weten waar deze Tia vandaan komt, en pap wordt helemaal binnenstebuiten gekeerd. Op de CT Scan hadden ze een paar plekjes gezien op de longen, en onze grootste angst werd werkelijkheid. De vreselijke K..... ziekte heeft toegeslagen. Omdat pap speciale bloedverdunners heeft, die een laagje om de stent moeten leggen zodat deze niet te snel weer dicht slipt is het niet mogelijk om een MRI Scan te maken. Er is wel nog een optie om een PET Scan te maken, hiervoor kan hij in Eindhoven al heel snel terecht. Uit deze scan blijkt dat hij uitzaaiingen heeft in een lymfeklier, op de ruggenwervel, en ook op één van de ribben. Tevens is er ook een arts in Eindhoven die het wel aandurft oom een stukje weefsel weg te halen, om te onderzoeken met welk type we te maken hebben, zodat er eventueel wel een chemo kan worden gestart. We hebben te maken met een bekende soort, en afgelopen 2 maart kan er gestart worden met de chemo...... Niet dus. Een week van te voren wordt pap getroffen met de griep, en een fikse long ontsteking. Dus weer met alle toeters en bellen naar het ziekenhuis. In het weekend wat daarop volgt worden we  's morgens in alle vroegte uit bed gebeld dat het héél slecht gaat met paps en dat we met spoed naar het ziekenhuis moeten komen. Door de longontsteking heeft hij koortspieken, en dan daalt z'n bloeddruk ineens heel drastisch, en daarmee ook de hartpompfunctie. De doktoren van de IC hebben hem gelukkig weer stabiel gekregen, en na een paar dagen mocht hij weer naar de afdeling om aan te sterken. Ze hadden nog één bacterie in z'n bloed gevonden die het lootje moet leggen, maar die zou met een antibiotica wel te bestrijden zijn. Even waren ze bang dat deze bacterie op het hart zou zitten, dus hebben ze voor de zekerheid hier een echo van gemaakt. Deze was gelukkig positief. Twee weken verder hebben ze, zoals ze zeggen, wel het geweer, maar niet de juiste kogels. Dus alle koppen werden weer bij elkaar gestoken, en zijn ze tot de conclusie gekomen dat de bacterie wel eens van z'n tanden/tandvlees zou kunnen komen. Daarom hebben ze afgelopen vrijdag aan de onderkant z'n tanden getrokken, en kregen we dinsdag te horen dat z'n bloedwaardes positief veranderen. Nu ligt hij alweer 3 weken in het zieken huis. Als hij strakjes weer naar huis mag, kan hij aansterken en dan gaan we ons voorbereiden op de chemo. We hebben nog een lange weg te gaan.

Jullie snappen wel dat het daarom van bloggen en freubelen ff niet komt, en weten jullie ook waarom.
Nu ga ik hem weer even een bezoekje brengen, hopelijk kom ik terug met goed nieuws.

Tot snel
-xies- Renate.

Reacties

 1. Sterkte voor jou en je familie!!!
  En ik duim voor je paps.
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje...da's zeker even schrikken, Renate. Wens jou en je familie heel veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jemig, Renate, 2015 is idd écht jullie jaar niet, en zeker niet dat van je vader....ik wens jullie alle sterkte die er bestaat! Vergeet niet dat je door kaartjes maken/scrappen je zinnen verzet!
  xxx Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach Renate toch....wat een verhaal meisje.
  Ik leef heel erg met jullie mee en kan begrijpen dat er niets van bloggen komt.
  Zit daar niet over in en pak alle energie die je nodig hebt om je vader en familie tot steun te zijn.
  Ik wens jullie heel veel sterkte .
  Liefs van Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach, jeetje, Reante toch....
  Wat een tegenslag zeg......
  Maar weet je , wij lopen niet weg hoor en wachten op je..... Denk jij nu maar aan je vader en jezelf en je gezinnetje. En het freubelen en bloggen dat komt vanzelf wel weer.
  heel veel sterkte.
  Ik hoop dat je vader snel weer wat opknapt. Lieve groet Giny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach Renate toch, wat een droevig bericht is dit. Kan me zo goed voorstellen dat je hoofd nu absoluut niet naar de freubel en al helemaal niet naar het bloggen staat. Geen fijn begin van 2015 en ik wens jullie en vooral je vader het allerbeste. De artsen kunnen heel veel en er positief in staan maakt echt heel veel uit dus ik duim en kijk uit naar hopenlijk een goed bericht over een poosje!

  xx Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Renate,
  Inderdaad..ik miste je al..en nu snap ik ook waarom, wat een slecht nieuws is dit, het nieuwe jaar heel slecht begonnen..Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte en beterschap,
  liefs, Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Och Renate wat vreselijk dat 2015 voor jullie met zoveel ellende gepaard gaat....Ook ik miste je al ...
  ik wens jullie heel veel sterkte en zeker je vader van harte beterschap... want zoals Irene al zegt positief blijven denken ...dan wordt het zeker ook draaglijker...We blijven aan jullie denken...en bedankt dat je het met ons wilde delen.. .gedeelde smart is halve smart....

  sterkte meissie...
  liefs Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oei. Dat is niet fijn. Heel veel sterkte voor jullie allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Renate,
  wat een naar bericht! Jullie roetsjen van het een in het ander! Logisch dat je dan geen puf hebt om te bloggen en te freubelen. Dat is dan ook echt niet belangrijk.
  Ik hoop dat het nu de goede kant op gaat met je paps. Zo te horen is hij in goede handen! Sterkte met alles wat er nog op je pad komt komende tijd.
  Lieve groet en ik denk aan je,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. pfff Renate wat een bericht, heftig allemaal wat er al op jullie pad is gekomen. Voor de komende periode wens ik je veel sterkte en hopelijk zal het de goede kant op gaan.

  Groetjes Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel veel sterkte voor jullie allemaal, Renate.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een nare en zorgelijke tijd voor jullie allemaal! Hopelijk slaan de behandelingen aan voor je vader en zal hij herstellen. Sterkte Renate en heel begrijpelijk dat je hoofd wel naar wat anders staat dan freubelen en bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeetje Renate, wat een ellende. Veel sterkte ook voor je vader!!
  xx Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tjonge... wat een verhaal zeg! Heel heftig allemaal! Heel veel sterkte en kracht toegewenst! Hou je taai... groetjes Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jeetje Renate is dat schrikken.... wat een ellende allemaal.
  Heel veel sterkte en kracht gewenst... ook voor je vader.
  xxAngela

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jeetje dat valt niet mee. Heel veel sterkte en hopelijk komt hij snel weer thuis en kan hij aansterken voor de chemokuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een moeilijke periode, héél veel sterkte voor jullie allemaal!
  Groetjes, Karin

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Hey,

Leuk dat je even komt spieken. Ik vind het nog veel leuker als je een leuke reactie achter laat.

Groetjes Renate.

Populaire posts van deze blog

Doe Eyed Gorjuss

Papercraft Challenges, Challenge #91, Hearts

Ik was er even tussenuit.