Even een klein berichtje.

 Hey,

Even een klein berichtje van mij. Dat hebben jullie wel verdiend.

Jippe doet het heel goed, ze is een lekker drukke pup. Ze is totaal niet eigenwijs, ze is stront eigenwijs. Als wij 's avonds eindelijk op de bank zitten, dan begint zij te koeioneren. Dit uit zich meestal in het heel druk bijten in armen, benen, voeten. En omdat ze nu met haar koppie boven de zitting van de bank uit komt is mijn vetrol (ja, helaas, die zit er toch echt) ook erg leuk om je tandjes in te zetten. 
Natuurlijk doet ze dat niet met opzet, en wil ze gewoon spelen, maar het is wel heel frustrerend. 
We gaan natuurlijk ook nooit met haar wandelen, en we spelen nooit met haar, ze krijgt echt helemaal geen aandacht. (In haar ogen)

De buurvrouw die haar tussen de middag eten geeft en even uitlaat, is gevallen, en heeft haar heup en schouder gebroken, maar gelukkig werkt haar zoon nog veel vanuit huis, en vindt hij het niet erg om voor  Jippe te zorgen op de dagen dat we allebei werken. Als Sjoerd niet kan, omdat hij voor het werk toch even naar kantoor moet gaan, dan springt mam bij. 
Omdat Petra nu niet veel kan, ook niet mag, en ook nog wel een beetje aan huis is gekluisterd, ga ik  elke week een kopje koffie drinken bij haar, dan duurt de dag niet zo lang. 

Een aantal weken geleden heeft mijn schoonvader de diagnose longkanker gekregen. 
Hij was heel benauwd, en is  op advies van de huisarts naar de spoedeisende hulp gegaan. Uit voorzorg hebben ze daar een coronasneltest gedaan, die bleek in eerste instantie positief te zijn. Maar omdat er heel veel vocht op de longen zat, en er geen hartafwijking werd gevonden hebben ze nog een gewone coronatest gedaan, deze was negatief.  Er is een punctie gedaan van dat vocht, en blijken  kwaadaardige cellen in te zitten. De primaire bron is een tumor in één van de longen, en het is uitgezaaid naar het longvlies. één lymfeklier is ook aangetast. 
Inmiddels heeft hij 1 chemokuur gehad, en staat de 2e kuur voor de deur. We weten dat hij niet meer beter zal worden, maar dat ze wel kunnen uitstellen.
Normaal gesproken weet je pas na een serie chemokuren of het aanslaat, maar omdat hij een ziekhuisopname tussendoor heeft gehad vanwege een ontsteking, weten we nu wel dat het vocht dat tussen het longvlies, en de long zit al wat is verminderd. Dus de chemo doet wel z'n werk.

Om een beetje in de positieve vibe te blijven sluit ik dit bericht af met een paar leuke foto's van onze belhamel. 
Hopelijk vindt ik snel weer wat tijd en rust om te freubelen, en te bloggen. 


Reacties

 1. Dank je wel voor de update! Wat maken jullie weer veel mee. Heel veel sterkte met je schoonvader en geniet vooral van die ondeugende en helemaal niet-eigenwijze Jippe. Wat een enige foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn om even een update te lezen Renate. Wat naar nieuws van je schoonvader.
  En Jippe kijkt zo onschuldig in de camera! Geweldig.

  Groetjes Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel naar nieuws van je schoonvader Renate ik wens hem heel veel beterschap en jullie veel sterkte! Succes met Jippe wat een heerlijk ondeugende pup, haha houdt je wel bezig hè, maar
  alles komt goed!
  xx Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk dat je Jippe hebt als uitlaatklep, kun je wel gebruiken bij de wat minder nare gebeurtenissen maar zeker na het nare bericht van je schoonvader. Veel sterkte en beterschap. Geniet van Jippe!

  xx Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. omg adorable puppy love the snap shots of your dog I had mine put to sleep 2 weeks ago and I miss her terribley but cute pics make me smile thank you for that :0 )

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Hey,

Leuk dat je even komt spieken. Ik vind het nog veel leuker als je een leuke reactie achter laat.

Groetjes Renate.

Populaire posts van deze blog

Doe Eyed Gorjuss

Papercraft Challenges, Challenge #91, Hearts

Ik was er even tussenuit.